REVIEW JAWAPAN: PANDAPANDAIBERCAKAP|SEGMEN ALL ABOUT THE SONGS by BAJUWARNACOKLAT


ASSALAMUALAIKUM! HEHEE. I'm feeling so esaited when it comes to my segmen. Lol. Selama ni asyik review dari contest orang lain. Jadi now meh kita review salah seorang peserta dari Segmen yang aku anjurkan yang akan tamat 10 July ni nanti. Peserta ini direview sbb aku rasa entry dia menarik. Heheee. Kalau uolsss belum join lagi meh laa join. Tekan SINI


Dalam segmen ni, uolsss kena jawab beberapa soalan dan sudah tentu lah soalan tu berkisar pasal lagu! Kalau jenis suka jawab-jawab soalan sesuai lahh untuk join. Hehee. Okay, jom tengok apa jawapan yang dia bagi !

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?

Mrs. Panda bagi jawapan lagu Malaysia Baru. Hahahaa. Dengan lagu ABCDEFGHI-I love you yg dalam cite hindustan. Oh I think I know laa lagu tu! 

Adakah lagu ini yang dimaksudkan? Hahahaa. Sbb iolsss dulu masa kecik kecik peminat hindustan okayy. Aku hafal rentak lagu ni. Aku ingat lagi dia nyanyi dalam bus. Tepuk tangan sikit sbb kitee pun suka lagu ni! Hehe

2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.
Bila seseorang tu tinggalkan anda dengan alasan untuk belajar, percayalah, ITU SEMUA POYOOOO!!!!!!!!!!!! Huh. Geram pulak kite. Ohmai serious aku benci orang gini. And dont worry Mrs. Panda, cinta pertama tu apa lah sangat. Tak boleh pakai pun. Cinta terakhir tu yang penting okayy. Eh pahal laaa gua pulak emo terlebih ni. Sorry sorry. Hahahaa
Kalau aku, lagu Wrecking Ball yg Miley Cyrus nyanyi tu. Sedihhh nakkk bila kite dengar. Menusuk nusuk kalbu.

3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!

But, berbeza dengan aku, masa dulu dulu lagu ni kan suka kua kat tv. Pastu aku selalu menyirap sbb aku nak tengok kartun! Bukan nak dengar lagu. Hahahaa. Sbb tu kot?

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.
Hehe. Saya setuju. Benda lepas yang menyakitkan mmg tak bagus untuk dikenang. Kalau terkenang masa duduk sorang-sorang mmg binasa lah rasa. Mrs. Panda setuju tak? Kihkih

6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh
Lagu Terima kasih cinta dari Tasha Manshahar. I also love this song. Lirik dia bermakna gituu ko. Hahahaa. Semoga hubungan Mrs. Panda dgn Mr. Mokk kekal ke akhirnyaaa. Huuhu. Nanti boleh lah mr. Mokk request Mrs. Panda nyanyi lagu ni live ekh? Hahaha

7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.
Hehee. I always like when it comes to soalan nombor tujuh ni. Saja mau nengok uolss nak nyanyi lagu apa kat gua. Hahahaa. Maseh Mrs. Panda. Nanti kitee senyum jee walau apa pun jadi. 

Thankyou sbb join! Siapa yang belum join lagi meh laa join yaaa! Tekan SINI lelaju cepat! Hehee

Tataaaa !








3 comments:

  1. Saya ada buat segmen. Jemput join http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/segmen-blogwalking-by-ms-kejupenyet.html

    ReplyDelete
  2. Saya ada buat segmen. Jemput join http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/segmen-blogwalking-by-ms-kejupenyet.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Rai.. maaf cik panda baru perasan dgn entry Rai.. hahaha.. xtau mcm mne boleh terlepas dgn entry Rai nii..TQ sangat2 sbb review jawapan cik panda ni.. ^_^

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.