Follow Us @soratemplates

Saturday, 4 July 2015

REVIEW BLOG: NUNAPRINGIACYUNQ.BLOGSPOT.COM


ASSALAMUALAIKUM

Seterusnya, kita nak review blog Nuna pulak. Masa aku terjah blog dia, aku paling suka main-main magazine, mosaic apa tuu semuaa. Kahhkah. Takde keje. Satu-satu kita try. Pemilik blog ni rajin berkongsi entry mengenai kehidupan beliau dan juga beliau gemar post tentang motivasi untuk diri sendiri dan juga untuk pembaca. Ayat-ayat yang beliau guna juga bagus untuk kita baca. Contohnya, aku paling suka ayat dia yang ni:

"Rasalah.. Rasa sikit-sikit perubahan diri Nuna.. Sangat perasan.. Selalu kita akan cakap "Orang tak pernah nak faham aku.." Tapi sebelum Nuna cakap macam tu, Nuna fikir.. Pernah ke Nuna faham orang?"

"Manusia ni tak pernah puas dalam hidup dia.. Dah kaya, cari duit lagi.. Dah ada duit, nak tambah lagi.. Dah ada harta, nak cari lagi.. Dah pandai, belajar lagi.. Dah ada degree, sambung master, sambung phd.. Dah ada result baik, nak lagi.. nak lagi lagi lagi dan lagi.. Mungkin sesetengah mereka yang tak bersyukur. Mungkin juga sesetengah mereka yang bersyukur tapi nak jugak! Peluang depan mata kan? Tak akan nak biar jek? Dah ada banglo, 3 moto, 4 biji kereta.. Bila nampak emas tepi jalan, agak2nya nak biarkan ke atau nak ambil? Mesti nak ambil kan? Pantang ada peluang.. Yela zaman sekarang “Jangan lepaskan peluang yang ada depan mata kita..” Memang manusia tak pernah nak puaskan.. Kalau boleh nak lagi.. Nak lagi…"

Bila kita sebaga reader ni baca, secara tak langsung kita pun jadi terkesima sama. Nampaknya blogger Nuna ni terer jugak dalam penulisan. Mesti BM dapat A plus nih. Hahaa. Aku suka baca entry macam ni. Sbb apa dia rasa, aku pun ada rasa. Jadi, bila dia bisikkan kata-kata yang baik, kita pun jadi positif sama. Kan?

Jom terjah blog beliau. Click SINI



4 comments:

  1. bagus blogger nuna ni, very thoughtful... nnt nak gi terjah lah :D

    ya Allah kita kan, hutang lagi nak review blog2 yang menang contest arituh...tengok review rai buat ni, nak buat jugaklah...kena pelan2 kayuh :D hihihiih

    ReplyDelete
  2. @Siti Aisya Ibrahimsy kena review 20 orang kak. hehee. alang-alang tengah cuti takde keje ni, mmg sy sukarela nak review 20 org masa sponsor tu. Alhamdulillah berjaya jugak review. 19 dah direview. Tingal lagi sorang jaa. hehee.

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.