Tuesday, 14 July 2015

BAHAYA ROKOK SELUDUP | CONTOH JENAMA ROKOK SELUDUP


Assalamualaikum. Hari ni tengok kat dashboard ChurpChurp ada cakap pasal bahayanya rokok seludup. Klik SINI untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut. Pastu kite yang tak tahu apa-apa ni search laa kat google. Banyak rupanya jenama rokok seludup yang sepah sepah ekh? Rokok yang aku tahu pun takat Winston Dunhill Marlboro tu jek. Lagi satu John kot? Betul ke tak tu aku sebut. Si Gedik sejak-sejak ada vapor aku tak jumpa dah rokok dalam kete dia. Kalo tak biasa kocek dia mesti gelembung pasal ada lighter dengan rokok. Gua kalau nampak dalam kete dulu rasa macam nak baling je keluar tingkap. Mmg masa tu jugak aku membebel free of charge. Pastu baru-baru ni aku baca vape boleh buat lelaki mengandung? Hahahaa. Aku bising bising pastu dia kata takkanlahhhh dia nak mengandung pulakkk ekh. Lol. Aku mudah terpengaruh betul.

"Arsenik, bahan kimia yang biasanya digunakan sebagai pengawet kayu, didapati tiga kali ganda lebih tinggi dalam rokok tidak sah berbanding yang biasa."

"Rokok tidak sah juga dilaporkan mempunyai lima kali ganda kandungan kadmium, bahan kimia yang digunakan untuk membuat bateri yang juga boleh menyebabkan kanser, merosakkan buah pinggang dan lapisan salur darah arteri."


Haaa. Sila baca kat atas tuu. Senang cerita, jangan lah hisap rokok langsung yaaa! Jimat duit pun iyee.




Keburukan vapor pulak? Ada tak? Kalau ada share eaaa. Gua nak search laa nanti. HAHHAAAA*gelak jahat


Baca kat SINI untuk menyokong kempen #taknakseludup dan mengetahui apakah bahaya dan kesan rokok seludup ni terhadap kesihatan. Siap ada video lagi okay. Sila tonton yaaa. Video tu kelakar kooo. Lagi-lagi yg merokok tuu. SAY NO TO ROKOK!





No comments:

Post a Comment

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.