Follow Us @soratemplates

Saturday, 27 June 2015

REVIEW MOVIE: Minions 2015


Adakah anda peminat Despicable Me? Minions? Yes or Not? Me? Opkos yes! Hahahaa. Despicable Me 1 and 2 tu kalau tengok ulang ulang pun takpe. So bagi peminat Minions ni mesti korang dah tengok Minions the movie yang sedang ditayangkan kat pawagam sekarang ni. Released date aku lupaa bila. Yang penting June 2015. Bagi yang tak berkesempatan nak tengok, meh saya nak review pasal movie ni. Nanti bila kat pencurimovie.pw dah keluar, sila lahh download eahh eah. Hehe. Iolss selalu download kat situu.
Aku tengok cerita ni kat GSC Dataran Pahlawan 25 June kemarin. Well dah stress stress jawab Muet tu gua pun pergi jalan jalan dekat DP dan Encik Gedik kata jom tengok cerita ni hilangkan stress. Kahhkah. Terhilanglah jugak stress masa tu. Sbb cerita ni kelakar gila.
Kalau Despicabable Me 1 dan 2 tu mengisahkan pasal Gru yang sudah dewasa dan Minions yang sememangnya tinggal sama sama dengan Gru, tapi Minions the movie ni mengisahkan pasal sebelum Minions tu semua jumpa Gru. Which is masa zaman Dinasour duluuu sampai laa zaman 90 an. Hahaaa. Lol. Rupanya Dinasour pernah jadik boss Minions ko tahu? Bukan Dinasour jee, beruang kutub pun pernah. Tapi semua tak kekal lama sbb ada je benda tak kena yang Minions ni buat kat boss boss mereka tu. Kira Minions the movie ni mengisahkan pasal rentetan hidup Minions ni semua sebelum mereka jumpa Gru. And if you watch this movie, dapatlah uolsss tengok muka Gru masa dia kecik. Kecik kecik pon dah degil oke! Nasib baik comel.
Kalau stress boleh laa tengok movie ni. Nak tengok dengan anak anak pun amat sesuai. Si Gedik ketawa kemain suka dalam panggung wayang. Aku sabooo je nengok budak Cina sebelah aku minum air Pepsi. Beraisss pulakk tuh. Tiap kali dia slurppp slurp straw tuu huhhh tergugat imann. Maklumlahh puasa kann.
Saya bagi 8.5/10 lah untuk cerita ni. Sbb jalan cerita best dan tak bosan. And the minions tuu semua tersangatlah comel yaa. Rasa nak cilok satu buat bantal peluk. Kat bawah ni antara babak dalam Minions the movie. Nak tahu siapa perempuan baju merah ni? Kenapa Minions tu nak pergi Orlando? Hehehh. Silaaa laa tonton Minions the movie yaa. Serious tak tipuu, memang best!



1 comment:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.