Wednesday, 10 June 2015

FREEBIES Header 1


Assalamualaikum. Hehee. Hari ni macam terrrrajin pulak buat buat header ni. Padahal header blog sendiri selekehhh macam apa ada hati nak buat freebies. Kahhkah. Takpelahhh. Saja saja buat mana tahu ada sesiapa nak. Kalau berminat ambik je. Jangan malu maluu. Acanerr? Okay tak header kitaaa buat? Hehee

Gambar ni sebenarnya besar gedabak tau. Taklah besar mana. Size dia 800x400. Kalau rasa besar sangat atau kecik sangat sila lah resize sendiri yaaa. Click pada gambar untuk tumbesaran. Takde watermark jangan risau. Gambar pun dalam bentuk png. Hehee

Image ni nampak je kecik sbb aku buat saiz ikut large dalam entry. Saiz sebenar lagi besar dari saiz yg korang nampak ni. Boleh klik gambar untuk save/ lihat saiz header yg sebenar.












Komen dulu kalau ambik yee. Kalau buruk bebenor tegur lerr. Mana kurang In Shaa Allah akan diperbaiki. 
Okay Selamat Malam!



* Update: Aku sarankan kalau nak save gambar better klik pada gambar then "save image as". Sbb kalau "open image in new tab" dia jadik kecik sikit dari saiz gambar yg sebenar. Aku dah try. Baik baik saiz header tu 720 dia jadi 640. Apapun anda boleh resize sendiri ikut kesesuaian blog anda:) 



11 comments:

  1. Wah. Comelnya. Rasa nak curi pulak Hhhehe

    ReplyDelete
  2. comel. btw, buat header guna ape yerk?

    ReplyDelete
  3. @TomodachiBoleh jee kalau nak curi. Hehe. Dipersilakan

    ReplyDelete
  4. @Puteri AfiqahThankyou. Sy buat header guna Photoshop jee.

    ReplyDelete
  5. @zhathieBolehh jee ambil laa. Hehee. Thankyou sudi ambik header tak seberapa ni :)

    ReplyDelete
  6. pandainya awak buat header cantik2 nie..saya ambik tau...thanks a lot !

    ReplyDelete
  7. @cik karmilaterima kasih. hehe. header simplee ja ni. silaaa lah ambik :)

    ReplyDelete
  8. saya amik satu kat sini juga...terima kasihhh sgt.heheh

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.