Follow Us @soratemplates

Sunday, 24 May 2015

Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT


SEGMEN TAMAT


Assalamualaikum.

Dengan penuh rasa rendah dirinya hari ni saya nak buat satu segmen yang berkaitan dengan lagu. Hehee. Anda kena jawab beberapa soalan yang aku akan ajukan pasal lagu-lagu yang anda pernah dengar sepanjang hidup anda ni. Sbb bagi aku, setiap lagu berbeza memori. Ini pendapat aku lah. Pernah tak kau dengar satu lagu tiba-tiba kau tutup cepat-cepat sbb hati kau akan jadi rapuh lembut selembut tissue yang jatuh atas air yang tak boleh nak buat lap mulut lagi. Kahkah. Apa punya perumpamaan aku ni. Lebih kurang gitu lah. Lepas tu ada tak lagu yang tiba-tiba kau dengar kau rasa rindu betul kat seseorang. Ecehhh. Mula laaaa aku ni.

Satu lagu sejuta memori. Satu lagu seribu sakit hati. Pernah tak rasa macam tu? Ada sesetengah lagu yang kalau aku dengar aku rasa lahaiiii sakitnyaaa hati den oiii. Meluap-luap rasa nak bagi pelempang kat orang. Ada tu pulak kalau gua dengar meleleh-leleh air mataa jadiknya.

----------------------------------------------------------------------------

Syarat-syarat segmen ni adalah:

1. Follow blog saya. Klik join this site kat sidebar tuuu. Wajib follow sbb aku nak review jawapan-jawapan peserta yang join segmen ni dari semasa ke semasa. Hanya yang bertuah sahaja. Mana tahu anda orangnyaa kan? Jadi kita boleh sama-sama tgk jawapan siapa paling menarik! Heheee
2. Buat satu entry yang bertajuk Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT dan sila letakkan gambar banner di atas yang dilink ke entry ini.
3. Jawab soalan kat bawah ni dalam entry tuu.
4. Setelah anda siapkan entry tersebut, sila lah hantar URL entry tersebut di sini yaa. Di entry lain atau di cbox tidak diterima.
5. Segmen tamat pada 10 July 2015, Friday.

Pemenang:
5 orang untuk review blog.
10 orang untuk masuk dalam bloglist sampai December 2015.

Pemenang dipilih berdasarkan cabutan bertuah. Kihkih. Baru macam suspen gituuu kan? Yang pasal aku nak review jawapan tu adalah bagi peserta yang aku rasa entry dia menarik. So sepanjang segmen ni berjalan, aku akan review jawapan dari peserta yang paling menarik. Bila segmen dah tamat, takde lagi review jawapan tu. Masa tu lah aku akan review blog lima org yg bertuah tu pulak. Kira kalau entry korang menarik, aku review lah. Then kalau korang menang cabutan bertuah tu, aku review lagi. Kihhkih. So, dapat dua kali review! Heheheee.

Segala yang direview tu aku akan letak kat tab menu bawah header tu. Special punya! Senang nak blogwalking!

---------------------------------------------------------------------------------


Sila jawab soalan-soalan ini dengan sabar yeee. Hehee. Kalau rajin bolehlah ceritakan sikit pasal memori tuuu semua. Nyatakan tajuk lagu dan kenapa.

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?

2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.

3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.

6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh

7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.

---------------------------------------------------------------------------------


Tujuh jek soalan. Sila lah jawab dan ceritakan kenapa. Sbnarnya mcm nk tambah lagi soalan tapi rasa mcm menyusahkan pulak nanti kena jawab banyak-banyak. Hehe. Aku pun rasa mcm nak buat nanti. Saja nak share jugakkk. *ngada* Kita tgk jawapan siapa paling sporting dan menarik!

Harap ada yang sudi join segmen yang tak seberapa ni. Aminnnn

Jemput join yeee kawan-kawan yang comel comel semuaaaa....

Nah saya belanja lagu sikit. Lagu yang boleh buat gua move on berkali-kali bila rasa giveup dengan celaka kehidupan. Heeheee




So. Call me Miss Moving On. Kehhkehh


SENARAI NAMA PESERTA 
SEGMEN TAMAT


37 comments:

  1. bestnyaaaa. nak join nak join. jgn tutup lagi okay ? hikhik.

    ReplyDelete
  2. @AinAthirah AnuarHeheee okayyy jom laaa join ! Lambat lagi nak tutup :)

    ReplyDelete
  3. Rasa macam nak join je. Saje nak menghabiskan masa bosan. Haha

    ReplyDelete
  4. @MissAnda dialu-alukan jom join jommmm hehe:)

    ReplyDelete
  5. err ..jap2, nak tanya sikit neh.. kena jawab ke tujuh2 soalan tu ke, ataupun pileh salah satu ja? hihihi , mcm best la pulak ...

    ReplyDelete
  6. @Tetamu 89Kena jawab semua. Tapi last soalan tu taknak jawab pun takpe. hehe

    ReplyDelete
  7. Haih, ambik masa jugak nak ingat ni.. huhuu.. insyaAllah akan join.. hehee (:

    ReplyDelete
  8. saya dah joinnn ..

    http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by-bajuwarnacoklat.html

    ReplyDelete
  9. @Miss Orenhehee terima kasih. nanti join laa yeee

    ReplyDelete
  10. Cik Bungas join! Rajin2 kan lah baca story cik bungas ye :D

    http://cikbungas.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  11. wahhh..menarik..
    jenohh jgk nk ingt lagu mn ni..
    hihi

    ReplyDelete
  12. Akak.. mcm mna nak follow? tpi.. sy dh follow via google+

    ReplyDelete
  13. @Harraz MaulawiFollow kat sidebar tu yunk. Yang kotak followers tu:)

    ReplyDelete
  14. http://fakmal0.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    Dah join ! Terima kasih jemput :D

    ReplyDelete
  15. Thanks invite :)
    Yaah, nice segmen.. Kena join nih... Bookmark dulu. esok free saya update post yaa. Selamat malam :):)

    ReplyDelete
  16. hai Rrai thanks invite :)
    http://aleiyamustaffa.blogspot.com/2015/06/all-about-songs-by-bajuwarnacoklat.html

    harap u sudi baca entry i yang tak seberapa ni hehe :)

    ReplyDelete
  17. join

    http://dotdotmissme.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  18. assalaamualaikum.. sy nak join. hohoho..

    http://tomodachilavendra.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by_5.html

    ReplyDelete
  19. Saya join

    http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/06/all-about-songs-by-bajuwarnacoklat.html?m=1

    ReplyDelete
  20. Joined..hihi

    http://mimirheem.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  21. Salam, hai...
    Kita join segmen ni =)
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  22. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  23. Joined.

    http://syaza-applemints.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  24. Join

    http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  25. saya join
    http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2015/06/all-about-songs-by-bajuwarnacoklat.html

    ReplyDelete
  26. joined :) http://insyaallahadarezeki.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  27. saya join.. ^__^

    http://pandapandaibercakap.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  28. Wawa join jugak
    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  29. Yumi joined, Kak Rrai! :*

    http://balqis-sarah.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  30. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  31. Dayana dah join :) harap sangat Rrai review

    http://www.dayanazahari.com/2015/06/all-about-songs.html

    ReplyDelete
  32. take time sket nk karang hehehe.. join ye..

    http://asdydimension.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  33. Hai Assalamualaikum,

    Saya join juga.. ini link ia..

    http://thenamyblog.blogspot.com/p/blog-page_1.html

    member belon - belon diudara #1238

    ReplyDelete
  34. Ade Join...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  35. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  36. Join...

    http://seindahcerita.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.