Tuesday, 12 May 2015

Baju baru untuk blog!

Salah satu mission aku cuti-cuti ni adalah ubah template blog sbb guee dah bosan tengok header tu. Actually nak edit tema hitam putih. Sbb macam semartttttt gituu kaler hitam ni. Tapi tetiba rasa macam nak letak background mint. So sudahnya blog aku sama je kaler temanya. Pink+Mint+Light Yellow.
Sebelum:

Selepas:



Header I decide to make it more simple. Aku letak gambar burung burung terbang konon alaa ala Demi Lovato Stay Strong gituuu. Kahhkahh. Yang pasti. Simple je gue edit. Tapi menghadap kod html punyaa laa berjam-jam lama. Aku tidur pukul 7 pagi semalam sbb aku tak puas hati tab menu aku senget benget pastu bila hover jadik buruk. Akhirnyaaa berjayaa jugak. Maybe sbb gue skrg jarang minum coffee jadi bila minum semalam tu yang mata segarrrr bugar mcm kena jirus air sejukk jeee. Well? I know it still not perfect. Dan saya masih memerlukan tunjuk ajar dari semua org untuk design blog ni. Gue kalau duit banyak nanti nak suruh Kakak Sihatimerahjambu editkan blog. Dia edit sumpaaa cantik. Kadang aku tgk blog yg dia design cemanaa laaa yg tu boleh kat atas yg tu boleh letak kat sini. Kalau aku yg buat, kelaut. Setakat ni aku tak pernah gunakan khidmat design blog dari orang lain. Header pernah laa. Dua kali dari org yg sama. Satu header RM20. Aku lupa nama kakak tu siapa. Kakak Disha kot? Tapi dia memang terer buat doodle. Tu jelah last aku guna khidmat org utk edit blog. Mungkin sbb aku kedekot barangkali? Hahahh. Aku rasa itu lah sebabnyaa.

Selamat Malam !

Assalamualaikum











No comments:

Post a Comment

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.